miércoles, 26 de noviembre de 2014

Colors al racó de lògica-matemàtica





A Internet hi ha un munt d'idees cassolanes per a confegir i utilitzar a l'aula. Una que m'ha paregut molt interessant la vaig trobar gràcies a Pinterest, concretament, a aquest bloc: mi mochila de recursos.

Consisteix en unes peces quadrades, que podéu fer de cartolina, paper plastificat, gomaeva... (jo les he fet de gomaeva, perqué són més vistoses i agradables al tacte) de quatre colors bàsics (però es poden fer de més colors, per tal d'afegir dificultat).
L'activitat consisteix en imitar la distribució de colors de les targetes plastificades a una quadrícula en blanc. Hi ha divereses quadrícules (amb quatre, sis o més quadrats).

Altra opció és la contrària: inventar-se una composició a la quadrícula i després copiar-la en paper, pintant els quadrats blancs.

Amb aquest material treballem la discriminació visual ,la orientació espacial i la psicomotricitat fina, però a més, podem jugar a fer classicacions, seriacions, treballar la noció de quantitat, fer composicions lliures i creatives...

Es tracta d'un recurs econòmic, polivalent i molt atractiu per als xiquets i xiquetes.





No hay comentarios:

Publicar un comentario